Kasteel Doorwerth
Doorwerth (GLD)
De bus naar Doorwerth is VOL
Bij aanmelding vanaf nu komt u op de reservelijst.
Op zaterdag 31 mei organiseert Genootschap Oud Westland in samenwerking met Groei & Bloei Westland een dagexcursie naar het prachtige kasteel Doorwerth, een van de mooiste middeleeuwse kastelen van ons land. Zowel liefhebbers van cultuur/historie als natuur kunnen tijdens deze excursie hun hart ophalen. Deze excursie is alleen voor leden! Een partner valt ook onder het lidmaatschap van Groei & Bloei.
Deze excursie is de tweede op rij die het Genootschap en Groei & Bloei Westland gezamelijk organiseren. Vorig jaar was de historische buitenplaats Landfort in Megchelen het doel van de reis.
Het kasteel is niet toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn en dus helaas niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel
Zin om mee te gaan: Meldt u zich dan z.s.m. aan door het sturen van een email naar info@westland.groei.nl onder vermelding van uw naam, lidmaatschapsnummer en telefoonnummer.
Wees er op tijd bij, want de aanmeldingen zullen in volgorde van binnenkomst worden behandeld. U bent pas aangemeld als u van ons een bevestigingsemail ontvangen hebt. Hierna krijgt u binnen een aantal dagen via email een betaalverzoek via de Rabobank van onze penningmeester René Reijgersberg. Na betaling is de aanmelding definitief. Als het aantal van 28 personen per organisatie is bereikt, zullen we een reservelijst aanleggen.
Meer info:Over kasteel Doorwerth: Op een prachtige plek in de uiterwaarden van de Rijn, nabij het dorp Doorwerth in Gelderland ligt kasteel Doorwerth. Het is een waterburcht, waarvan de eerste vermelding in 1260 is. Het kasteel ontstond door de bouw van een houten woontoren, later gevolgd door de bouw van een stenen zaalburcht. Dit bouwdeel uit ca.1280 is nog steeds herkenbaar in de oostvleugel van het kasteel. Opeenvolgende bewoners voegden steeds weer bouwdelen toe. Kort na het midden van de zestiende eeuw bereikte de hoofdburcht zijn grootste omvang. In de zeventiende eeuw volgde de aanleg van omringende dijken, moestuin en het poortgebouw en kreeg de voorburcht zijn huidige aanzien.
Belangrijke informatie:
Programma: