Westland

Maatregelen rondom het coronavirus

Reservering voor activiteiten Groei & Bloei Westland noodzakelijk

Naar aanleiding van de richtlijnen van het RIVM rondom Covid-19, het coronavirus heeft Zalencentrum De Ontmoeting, waar Groei & Bloei Westland haar bijeenkomsten houdt, een protocol opgesteld.

Dit protocol heeft grote invloed op de inrichting van onze avonden, want het effect van de regelgeving rondom de 1,5 meter samenleving heeft ook effect op de capaciteit van de zalen. Per te organiseren activiteit bij gebruik van zaal De Rank kunnen niet meer dan 30 mensen per avond aanwezig zijn. Bij het gebruik van grotere zalen, zoals het Atrium (bij bloemschikdemonstraties) is dit aantal hoger.

Omdat wij eraan hechten om onze afdelingsactiviteiten door te laten gaan, zijn wij genoodzaakt om te gaan werken met een reserveringssysteem, waarbij vooraf betalen noodzakelijk is. Inmiddels is op de website westland.groei.nl  een ‘Aanmeldingsformulier Activiteiten’ aangemaakt, zodat geïnteresseerden aan kunnen geven, dat ze een activiteit willen meemaken. Dit formulier is te vinden onder het kopje contact: https://westland.groei.nl/over-ons/contact/

Na ontvangst van de aanmelding zal de penningmeester een betaalverzoek naar de aanmelder sturen en kunnen we bijhouden hoeveel mensen (niet meer dan 30) bij de activiteit aanwezig kunnen zijn.

Via de nieuwsbrief, facebook en de gebruikelijke kanalen (persberichten) houden wij u op de hoogte van de activiteiten van de komende maanden. In dit bericht vindt u dan ook een link naar het aanmeldingsformulier.

Ondanks de te nemen maatregelen, hopen wij toch op goede bijeenkomsten en hopen wij  op uw begrip,

Bestuur Groei & Bloei Westland

Protocol per thema-avond/bloemschikdemonstraties van Groei & Bloei Westland

 1. Deelnemers van de bijeenkomst betreden het gebouw maximaal 30 minuten voor aanvang van de bijeenkomst;
 2. Omdat iedere bezoeker zich moet aanmelden is het belangrijk, dat iedereen minimaal 5 minuten voor aanvang is geregistreerd.
 3. Een bestuurslid of activiteitencommissielid ontvangt de deelnemers, vraagt naar hun gezondheid en geeft een toelichting op de spelregels;
 4. Bij de ingang moet iedereen de handen desinfecteren;
 5. Bezoekers nemen hun jassen en tassen mee in de zaal en melden zich aan bij de daarvoor aanwezige persoon;
 6. Voorafgaand aan de bijeenkomst kan koffie of thee worden gehaald bij de uitgiftebar; maar ga na het afhalen van uw drankje direct de zaal in.
 7. Kopjes mogen na de avond in de zaal achtergelaten worden, bekertjes dienen de bezoekers zelf weg te gooien;
 8. Na de bijeenkomst worden geen consumpties uitgereikt; in de pauze is het mogelijk om nog een kopje koffie of thee te kopen. Dit moet dan wel op een geordende manier verlopen, dus de organisatie geeft aan wie er koffie kan halen.
 9. In overleg met coördinator van het zalencentrum wordt de zaal verlaten;
 10. We verzoeken deelnemers direct naar huis te gaan.

Algemene  richtlijnen

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging;
 • Hoest en/of nies in de binnenkant van de ellenboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi dit daarna weg;
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst;
 • Houd 1,5 meter steeds afstand, zowel bij binnenkomst als tijdens de bijeenkomst;
 • Schud geen handen;
 • Beperk het toiletgebruik;
 • Betaal zoveel mogelijk contactloos.

Activiteiten afdeling Westland

De activiteiten van onze afdeling zijn te vinden in de agenda.

Elke week schrijft de voorzitter van de afdeling, Anneke Duyvesteijn, haar column 'Blik op de Tuin'. In deze column vertelt zij over zaken rondom tuinieren, maar ook over tuinen en beurzen die zij bezoekt.

Deze column in Het Hele Westland is ook te lezen de facebookpagina van de afdeling en op de landelijke Groei & Bloeisite: https://www.groei.nl/actueel/tuinlog

Programma buren

Hieronder vindt u de links naar de afdelingen van Groei & Bloei, die dicht bij ons in de buurt liggen. Ook deze afdelingen organiseren interessante activiteiten. Maak uw keuze door op een van de links te klikken.

Alblasserwaard 

Breda 

Delft

Dordrecht

Gorinchem

Gouda

Hellevoetsluis

Hoekschewaard 

Rotterdam

Spijkenisse-Hoogvliet

Voorne

Waterweg-noord.groei.nl