Activiteiten & Actueel

Toelichting op Groen Stemadvies n.a.v. Groenmanifest 2017

Leefbos Westland heeft i.s.m. Groei & Bloei Westland en de KNNV  een Kieswijzer gemaakt op basis van de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Westland is al jaren de minst groene gemeente van Nederland. De weinige natuur die er is staat onder druk. Groen in de straten en woonwijken is zeer beperkt en veel woonwijken hebben geen eigen parkje. Voor een gezonde leefomgeving moet hier verbetering in komen.

Het uitgangspunt voor de vergelijking is het Groenmanifest van Natuurpunt Westland. De punten hierin zijn voor alle Westlanders van groot belang, vooral omdat het manifest gaat over een evenwichtige balans tussen economie en natuur en dus een gezonde leefomgeving. Ook is het een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van de gevolgen van het klimaatprobleem. Gezondheid en een mooie aangename leefomgeving kunnen immers niet zonder voldoende ‘GROEN’ en water.

Hierbij horen goede groenvoorzieningen zoals ‘Groen’ in de straat, parken, bos en duin voor recreatie en natuurbeleving. Natuurwaarden en landschappelijke waarden in combinatie met goede biodiversiteit, zijn essentieel voor een evenwichtige leefomgeving.
De winnaars van deze groene stemwijzer zijn Westland Verstandig en Groen Links, gevolgd door PvdA , D66 en CU/SGP. Onvoldoende tot slecht scoren CDA, VVD, LPF en GBW.

De stemwijzer vindt u hieronder:

meer
15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….
07
Jul
bloemen, bijtjes en vlinders