Groentips & Groeninfo

Actie amaryllisbol Spots Westland

Amaryllisactie Spots Westland

Twee jaar geleden bestond ook al de mogelijkheid om amaryllisbollen te bestellen voor een goed doel. Dit jaar is de actie van Spots Westland bestemd voor de bouw van een basisschool in Namibië en kunt u zowel witte, als rode amaryllisbollen bestellen.

U kunt ‘vroege’ bollen bestellen: die worden afgeleverd  in tweede helft oktober voor bloei voor Sinterklaas/kerst of late bollen, die worden afgeleverd begin december al dan niet in een kerst- of sinterklaasverpakking.

De prijs is wederom 5 euro voor een bol+ doosje + gebruiksaanwijzing. Hiervan gaat 3 euro naar de AfriCat Foundation in Namibië.

Het geld zal worden besteed aan de bouw van een basisschool in de Onguta-gemeenschap: 3 dorpen die tot nu, bij gebrek aan beter,  toe een drietal versleten partytenten als school gebruiken. Door de beperkte omvang van de tenten, kunnen maar 50 van de 150 leerplichtige kinderen naar school. 

Zodra er voldoende fondsen zijn, zullen de ouders van de kinderen beginnen met het maken van (adobe) bakstenen, zodat zij zelf een groot deel van de bouw voor hun rekening kunnen nemen. Naast de inzameling in Nederland, wordt ook in Engeland geld ingezameld om de kinderen van Onguta een school te kunnen geven.