Groentips & Groeninfo

Amaryllisactie Spots Westland

Sinds twee jaar geleden bestaat de mogelijkheid om amaryllisbollen te bestellen voor het  goede doel: de bouw van een basisschool in het gortdroge, arme noorden van Namibië. Het goede nieuws is dat we met vereende krachten- ook in Engeland en Namibië- is geld ingezameld, net genoeg hebben, om met de eerste fase van het schoolplan te starten.

U kunt u zowel witte, als rode amaryllisbollen bestellen. U kunt ‘vroege’ bollen bestellen: die worden tweede helft oktober afgeleverd voor bloei voor Sinterklaas/kerst. Of late bollen, die worden begin december afgeleverd.

De prijs is wederom 5 euro voor een bol + doosje + gebruiksaanwijzing. Hiervan gaat 3 euro naar de AfriCat Foundation in Namibië. U kunt gebruik maken van de informatie van de foto van het bestelformulier en dat ingevuld per mail sturen
naar Lia Spitters:    spidona(at)hetnet.nl - meer weten: 06 4807 4311 of 0174 624 373

Wanneer het schoolgebouw er staat kunnen 150 kinderen naar school in plaats van de 60 die nu onderwijs krijgen. Bovendien is het bij lagere temperaturen ook mogelijk een kleuterschool op te zetten, zodat ook de kleinsten vroeg kunnen starten met hun opleiding.

Maar dan is er nog veel geld nodig voor het transport van de benodigde materialen voor de daken, de energievoorziening met zonnepanelen, watervoorziening en de inrichting. Het feit dat de boeren het grootste deel van hun vee (koeien en geiten) hebben verloren door de droogte, betekent dat het in Namibië gespaarde geld nodig is om de veestapel weer op te bouwen. Dat is tenslotte het gezinsinkomen.
Het gebied is te droog om gewassen te verbouwen. Dat moet dus ook van elders komen.

HELPT U MEE DE KINDEREN EEN GOEDE BASISOPLEIDING TE GEVEN? Koopt u dan bollen of
of doneer een bedrag – alle bedragen, hoe klein ook, zijn belangrijk – aan Stichting SPOTS,
www.stichtingspots.nl

via IBAN NL90INGB0004611235 (BIC:INGBNL2A5) t.n.v. Stichting SPOTS te Stampersgat onder vermelding van ‘Onguta’. Doneren kan ook via Ideal !

BESTELFORMULIER AMARYLLISBOLLEN 2017                        datu­­m­­­:_____

OPBRENGST BESTEMD VOOR DE BOUW VAN EEN BASISSCHOOL IN NAMIBIË. Bestellen uiterlijk 15 oktober.

U kunt bestellen:

•  GROTE BOL ROOD EN WIT (bloei minimaal 2 stelen, inclusief CADEAUDOOSJE + uitgebreide gebruiksaanwijzing voor € 5,00 PER BOL, WAARVAN € 3,00 voor schoolgebouw

Mogelijkheden:

• GEWENSTE BLOEI  DECEMBER (CA. SINTERKLAAS/KERSTMIS: u ontvangt de cadeaudoos met bol eind oktober

-       AANTAL ROOD              _____   X € 5 =    ____

-       AANTAL WIT                 _____   X € 5 =   ____

-       TOTAAL                        _____   X € 5 =   €____

•  GEWENSTE BLOEI  VOORJAAR 2018, DOOS + BOL CADEAU DOEN SINT/KERST: U ontvangt de cadeaudoos met bol eind november

-     AANTAL ROOD              _____   X € 5 =   ____

-     AANTAL WIT                 _____   X € 5 =   ____

-     TOTAAL                        _____   X € 5 = €____                             €____

Gegevens besteller: