Lid worden van een bloemschikclub, hoe doet u dat?

Onder de leden van  Groei & Bloei zijn vele liefhebbers, die graag gezellig samen met andere personen bloemschikken. Speciaal voor hen is de afdeling Westland gestart met bloemschikclubs op diverse locaties in het Westland. De eerste groepen zijn al in 1992 gestart.

De bloemschikclubs bestaan uit een beperkt aantal personen (ca. 10), die eenmaal per maand of zoveel vaker als wenselijk is op een middag of avond gezamenlijk bloemschikken. De leiding ligt steeds bij een van de groepsleden, die bepaalt wat de groep gaat maken; de groep maakt zelf afspraken over tijd en plaats.

Afdeling Westland verleent begeleiding waar nodig, organiseert jaarlijks speciaal voor leden van de bloemschikclubs drie demonstratieavonden en verleent op verzoek ook assistentie bij de aankoop van bloemen.  De kosten van bloemen e.d. worden de leden van de bloemschikclubs zelf betaald. Elke bloemschikclub heeft een bloemschikkist met een aantal materialen ter beschikking, die op geregelde tijden aangevuld wordt.

De bijeenkomsten van de clubs zijn zeker geen bloemschikbijeenkomsten in de vorm van cursussen; de leden bepalen hun eigen richting en er is geen vaste cursusleider.

Door de aanwezige kennis binnen de groep stimuleren de leden van de clubs elkaar tot creatieve bloemwerken.

De bloemschikclubs zijn alleen voor toegankelijk voor leden Groei & Bloei.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Thea van der Knaap

e-mail: keesthea(at)caiway.nl