Biodiversiteit 2012

Internationale Dag van Biodiversiteit: dinsdag 22 mei 2012

2012 het Jaar van de BIJ

Op 1 januari 2012 ging het Jaar van de Bij officieel van start .

Bijen zijn zeer nuttige dieren, die met het bestuiven van bloemen een essentiƫle bijdrage aan de voedselproductie en biodiversiteit leveren. Maar door verschillende oorzaken is er al jaren sprake van een verontrustende bijensterfte en achteruitgang van bijenvolken.

Het Jaar van de Bij was een project van KNNV, Bijenstichting, EIS Nederland, NBV en IVN. Verder werken mee: Vroege Vogels, KNNV Uitgeverij, Naturalis, Alg. Ned. Imkervereniging, Bionext, EOSTA, het Bijenhuis, de Traay, Vivara, Boerenbond, Welkoop.

Het doel van het Jaar van de Bij was de aandacht te vestigen op de ernst van deze achteruitgang, en zo de bij te helpen overleven.

Het gezamenlijke motto" "Help de bij te( over)leven!". Een heel jaar lang was er aandacht voor wilde- en honingbijen. Publiek en overheden kregen via http://www.jaarvandebij.nl/ volop informatie, handreikingen en goede voorbeelden.

Voor t.v. beelden van de Kinderparty klik op: www.youtube.com/watch