Tuinclubs

Het doel van een tuinclub is vooral het delen van het plezier in tuinieren, het uitwisselen van kennis en naar behoefte gezamenlijk activiteiten ondernemen.
Een tuinclub bestaat uit maximaal 10 en minimaal 7 personen die regelmatig, bijvoorbeeld 1 x per drie tot vier weken bij elkaar komen.
De diverse activiteiten stelt elke tuinclub in onderling overleg vast.

Door het vertrek van de commissieleden Elly van der Zijden en Juliane Mende is het bestuur op zoek naar een contactpersoon, die voor de communicatie tussen bestuur en de tuinclubs zorg draagt. Bent u die persoon, laat het ons even weten door een e-mail te sturen naar info(at)westland.groei.nl !

Wilt u lid worden van een tuinclub? Neem u dan contact op met de secretaris van het bestuur, Riet van der Voort: rvandervoort(at)planet.nl

Samensmelting restanten tuinclubs.

Het tuinclubseizoen van 2015 gaat binnen Groei & Bloei Westland de boeken in als het jaar waarin een vijftal uitgedunde tuinclubs in één grote groep opgingen.

Wat onwennig werd in januari een jaarprogramma opgesteld. Daarna is elke maand minimaal een activiteit ondernomen. Dat gebeurde in wisselende groepjes want niet iedereen is in staat, om altijd overal bij zijn. Gaandeweg het seizoen groeide het aantal clubleden uit naar 24 personen. Na een democratisch van het stemmen op ingezonden favoriete namen rolde: “NATUURLIJK” als de winnaar uit de bus.

Maandag 7 september waren we te gast bij Jolande van Wingerden. Na een rondleiding in de tuin en door de Hortensiakwekerij werd in de schuur enthousiast begonnen aan een bloemstuk. Hoofdingrediënt waren uiteraard Hortensia’s.

Het werd een onvergetelijke en super verzorgde avond. De meeste vertrokken met een prachtig versierde krans waar nog lang plezier aan beleefd wordt.

In de bijlage een aantal foto’s van Jolanda’s tuin en de creatieve uitspattingen.

Groet,

Marcel.