Westland

Westland: Zoompresentatie Margareth Hop over waterbeheer in de tuin

Afdeling:

Westland

Datum:

07-04-2021


Kosten:

Gratis

Kosten lid:

Gratis

Locatie:


Deze avond gaat over het beheer van water in de tuin! I.v.m. de situatie rondom Corona hebben we besloten om deze presentatie via Zoom aan te bieden!

Aanmelden voor deze presentatie kan via het contactformulier op de website van afdeling Westland: westland.groei.nl/over-ons/contact/

Meer info:

Margareth Hop van Actifolia uit Bodegraven houdt op woensdagavond 7 april 2021 een digitale presentatie via Zoom over het waterbeheer in de tuin.

Margareth is opgeleid als plantenveredelaar aan de universiteit van Wageningen en werkte ruim 20 jaar bij het praktijkonderzoek van Wageningen UR (PPO) aan boomkwekerijgewassen.

Voor Actifolia geeft Margareth regelmatig lezingen en staat bekend als enthousiaste spreker, die vooral aan de hand van foto’s haar verhaal vertelt. Uit wetenschappelijk onderzoek haalt zij de informatie die voor praktijkmensen interessant is om stadsgroen functioneler te maken. Zij schrijft webteksten en artikelen voor vakbladen en consumentenbladen. Zij maakt beplantingslijsten met meerwaarde voor moeilijke plantplekken, of voor plekken waar een specifieke combinatie van functies van groen gewenst is. Dat deed zij o.a. voor Rijkswaterstaat (klimplanten op geluidsschermen) en gemeentes Nieuwegein en 's Hertogenbosch (wadi beplanting).

Naast het werk voor Actifolia is Margareth part-time veredelaar bij Boot & Dart boomkwekerijen, waar zij vooral werkt aan nieuwe struikrozen en heesters en vaste planten voor vakbeplanting.