Westland

Plaagdieren zijn onmisbaar voor de biodiversiteit in je tuin

Afdeling:

Westland

Datum:

10-02-2021


Kosten:

€ 5,00

Kosten lid:

€ 2,50

Locatie:

Ontmoetingskerk
Anjerlaan 47
2671 KH Naaldwijk

Route

De kranten staan vol over hoe slecht het gaat met de natuur en de biodiversiteit. Dus als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif?

 

Suze Peters schreef er een boek over; Het Plaagdierboek. Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Meer info:

Op woensdag 10 februari 2021  zal Suze op uitnodiging van afdeling Westland  aan de hand van de bladluis uit de doeken doen hoe dit web werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze avond ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. En ga je vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen.

 

Plaagdierboek is het vervolg op het succesvolle Onkruidboek waarvan al meer dan 10.000 exemplaren verkocht zijn. Beide boeken zullen die avond (gesigneerd) te koop zijn voor €22,95. Suze beantwoordt ook met alle plezier eventuele vragen die er zijn over onkruid en plaagdieren.