'De Pluktuin' door Marieke Nolsen

Anjerlaan 47
2671 KH Naaldwijk

Route

Op woensdagavond 25 oktober 2023 organiseert Groei & Bloei Westland een avond over de tuin als pluktuin. Marieke Nolsen kan ons daar uit eigen ervaring alles over vertellen.

De avond begint om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Locatie: Zalencentrum De Ontmoeting, Anjerlaan 47 in Naaldwijk! De toegang voor leden is gratis; niet- leden betalen € 4,00.

Meer info:

De op Engeland geïnspireerde Pluktuin van Marieke Nolsen

Sinds 2016 heeft Marieke Olsen haar tuin vergroot met een decoratieve pluktuin geïnspireerd op Engelse tuinen. Het is een Pluktuin met heel veel Dahlia’s en eenjarigen in de kleuren rood/zalm/oranje/rose.

Ieder jaar gaat Marieke naar Engeland om tuinen te bezoeken en ziet ze regelmatig dat tuiniers dahlia’s en eenjarigen ondersteunen met snoeihout en er de meest mooie constructies van maken. Op haar eigen wijze heeft zij dergelijke constructies ook in haar Pluktuin toegepast, die als een boeket is waar je doorheen kunt wandelen.

Tijdens deze avond vertelt Marieke hoe ze haar tuin heeft aangelegd. Ze gaat in op de constructies die ze maakt, welke Dahlia’s en eenjarigen ze toepast en hoe ze
met de beplanting speelt etc. etc. Haar verhaal begeleidt ze met prachtige sfeerbeelden.

Dus heb je een Pluktuin, of wil je  Pluktuintje aanleggen, of vind je het gewoon heerlijk om een hele avond in een soort van FLOWERHEAVEN te bivakkeren dan zou Marieke het enorm leuk om je op deze avond te ontmoeten en te inspireren.

Marieke heeft trouwens samen met Modeste Herwig een boek uitgegeven:
Marieke’s Pluktuin, dit boek is in elke boekenwinkel te verkrijgen of te bestellen.